Osta mieleenpainuvia joululahjoja

  • tehnyt

On taas tullut aika hankkia lahjat niin sukulaisille kuin ystäville. Joululahjojen hankkiminen voi kuitenkin olla erityisen hankalaa, sillä aina ei keksi, mitä toinen voisi tarvita. Partyking tarjoaa onneksi joululahjoja monille eri ihmistyypeille. Omalle rakkaalle voi ostaa hellyyttä ja rakkautta osoittavia lahjoja ja vaikka suklaata. Sen sijaan joululahja appivanhemmille voi olla vaikkapa hauska seurapeli, jonka parissa voi viettää monta mukavaa iltaa.

Varsinaisen tavaralahjan lisäksi voi antaa jotakin, josta on iloa pitkäksi aikaa. Jos lahjansaaja rakastaa kulttuuria, on museokortti loistava lahjaidea. Sillä pääsee sisään lähes kaikkiin Suomen museoihin, joten museokortille on parhaimmillaan käyttöä jopa joka viikko. Museokortti on myös sen hintainen lahja, että se sopii kaikille budjeteille. Kortti on voimassa vuoden ajan, joten museoissa vierailemisen kanssa ei tarvitse pitää kiirettä.

Museokortilla pääsee vierailemaan Suomen parhaissa museoissa

Museokortin avulla siis lähes kaikki Suomen museoista ovat vierailtavissa ilman erillistä pääsymaksua. Museoita voi löytää aivan etelästä pohjoiseen, joten valinnanvaraa riittää. Museoissa voi poiketa niin omalla kotiseudulla kuin matkojen yhteydessä. Esimerkiksi Järvenpäässä sijaitseva Ahola on yksi mielenkiintoisista kulttuurikohteista. Ahola on Juhani Ahon sekä hänen vaimonsa Venny Soldan-Brofeldtin entinen kotitalo. Ahola sijaitsee aivan Tuusulanjärven rannalla ja tutustuttaa kävijän taiteilijapariskunnan taiteeseen. Kyseessä on todellinen pala suomalaista kulttuurihistoriaa.

Toinen erittäin mielenkiintoinen ja kansainvälisestikin tunnettu kotimuseo on Ainola. Se on tietenkin Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen sekä hänen vaimonsa Ainon entinen kotitalo. Myös Ainola sijaitsee Järvenpäässä, joten siellä käymisen voi yhdistää Aholassa käymiseen. Näin yhden reissun aikana voi vierailla vähintään kahdessa museossa.

Museokortilla voi käydä myös tapahtumissa

Museokortin avulla jokaisen on mahdollista käydä myös erilaisissa tapahtumissa. Niihinkin pääsee ilman erillistä pääsymaksua. Nämä tapahtumat järjestetään yleensä museon yhteydessä ja niitä voidaan järjestää joko tietyn aikaa tai sitten ne voivat kuulua museon ohjelmaan pysyvästi. Sesongin aikaan järjestettäviin tapahtumiin kuuluvat esimerkiksi erilaiset joulukonsertit. Taiteilijakoti Kokkonen on erikoistunut joulukonserttien järjestämiseen, joten siellä kannattaa vierailla juuri joulun alla, mikäli elävästä musiikista nauttiminen kiinnostaa. Konsertteja järjestetään monena päivänä ja useaan eri aikaa, jotta kaikki halukkaat pääsevät kuuntelemaan konserttia.