Kiinnostaako julistemuseo?

  • tehnyt

Kiinnostaako julistemuseossa vieraileminen? Julistemuseo yhdistää loistavalla tavalla julisteet ja taiteen. Jos julistemuseossa vierailu on alkanut kiinnostaa, on nokka aika kääntää kohti Lahden visuaalisten taiteiden museota Malvaa!

Julisteista inspiraatiota omaan kotiin

Julisteet ovat monille varmasti tuttu juttu jo omasta nuoruudesta. Mikä olikaan parempaa kuin löytää postilaatikosta tuorein tilauslehti ja selata sivujen lomasta seinälle upouudet julisteet omasta lempibändistä tai suosikkielokuvasta. Julisteet ovat tänä päivänä myös osa taidetta ja niiden kautta voidaan tuoda esille tunteita, ilmaista mielipiteitä ja pitää hauskaa.

Julisteet tuovat uutta eloa ja väriä myös omaan kotiin. Jos julisteilla sisustaminen kiinnostaa, voit tilata helposti julisteet kotisi seinille suoraan verkosta. Valikoiman joukosta löydät niin kauniita kaupunkikuvia, seesteisiä luontokuvia, vintagea kuin abstrakteja taideteoksia. Voit tilata julisteiden kylkeen myös omat kehykset, jolloin julisteet muuntautuvat pienellä vaivalla kauniiksi taideteoksiksi kotisi seiniä koristamaan.

Löydä inspiraatiota Lahden julistemuseosta

Jos inspiraation puute ehtii iskeä, voit yhdistää museon ja julisteet suuntaamalla kohti Lahden julistemuseota. Lahden Julistemuseo on Lahden taidemuseon yhteyteen perustettu museo, joka avasi ovensa ensimmäisen kerran vuonna 1975. Tuoreimman, keväällä 2022 tehdyn muodonmuutoksen kautta Lahden julistemuseo ja Lahden taidemuseo yhdistyivät Lahden visuaalisten taiteiden museoksi Malvaksi. Uudistuksen yhteydessä julistemuseon kokoelma sai itselleen pysyvät näyttelytilat.

Voit löytää julistemuseosta sekä kotimaisia että ulkomaalaisia graafisia tuotoksia. Kokoelma koostuu nykyisin yli 75 000 painotuotteesta, joista noin 70 000 on julisteita. Julistekokoelma tarjoaa niin uutta kuin vanhaa, ja Lahden julistemuseon vanhin kotimainen juliste onkin itse asiassa vuodelta 1851! Jos tämän julisteen näkeminen kiinnostaa, julisteen on painattanut J. W. Lillja & Co ja juliste kulkee nimellä Åbo nya ångfartygs-bolag.

Kokoelmasta löytyy niin kaupallisia, aatteellisia kuin kulttuurillisia julisteita, joten varaa vierailuun aikaa ja voit olla varma, että löydät uutta, huokuvaa inspiraatiota oman kotisi seinien sisustamiseksi! Kierroksen jälkeen voit levähtää museon yhteydessä toimivissa ravintoloissa. Museovierailu kannattaa ehdottomasti huipentaa museokaupassa vierailuun, sillä sieltä voit löytää monia mielenkiintoisia muistoja, joita kannattaa ostaa mukaan joko itselle tai lahjaksi läheiselle.