Miten museot houkuttelevat kävijöitä?

  • tehnyt

Erilaisia museoita löytyy joka puolelta maapalloa. Myös Suomesta löytyy varsin monia museoita, jotka esittelevät niin taidetta, historiaa kuin paikallista kulttuuriakin. Museot joutuvat kuitenkin monesti tekemään paljon töitä kävijöiden eteen. Kulttuuri ei välttämättä aina kiinnosta vaikkapa nuorempaa sukupolvea, joten museoiden täytyy yrittää turvata tulevaisuuttaan. Asiakkaita ja kävijöitä hankitaan samoin menetelmin, kuin muutkin perinteiset yritykset. Museot voivat tehdä isojakin markkinointikampanjoita ja silloin saattaa olla paikallaan Lainojen yhdistäminen, mikäli aiempia lainoja on vielä maksettavana. Miten museot sitten houkuttelevat kävijöitä ja millaisia ovat Suomen suosituimmat museot? Jos aihe on lähellä sydäntäsi tai olet harkinnut museossa vierailua, lue tästä artikkelista lisää.

Moderni ote

Suomesta löytyy lukuisia suosittuja museoita, jotka houkuttelevat kävijöitä ympäri vuoden. Esimerkiksi Helsingistä löytyvät nykytaiteen museo Kiasma, sekä taidemuseo Ateneum ovat kestosuosikkeja matkailijoiden parissa. Nykytaide herättää ja hätkähdyttää sekä pistää kävijän ajattelemaan. Niinpä museon markkinointikin voi hieman poiketa perinteisestä markkinoinnista. Esimerkiksi mainoskampanjoissa voidaan yrittää hieman hätkähdyttää ja herättää asiakkaan mielenkiinto.

Perinteinen ote

Ateneum taas tarjoaa kävijöilleen perinteisempää kuvataidetta. Siellä ovat myös monet kuuluisten suomalaisten taidemaalareiden työt, kuten esimerkiksi Hugo Simbergin, Akseli Gallen-Kallelan ja von Wrightin maalauksia. Näitä voi jokainen käydä ihailemassa varsin pientä maksua vastaan. Perinteisemmät taidemuseot luottavat mainonnassaan ja markkinoinnissaan perinteisempiin menetelmiin. Niissä luodaan usein mielikuvaa perinteistä, sekä historiasta. Jokainen varmasti haluaa tutustua tärkeään osaan Suomen historiaa.

Maksuton sisäänpääsy

Perheille tarjotut vapaat sisäänpääsyt tiettyinä päivinä ovat oivallinen esimerkki museoiden käyttämistä muista markkinointikeinoista. Tällaisten päivien aikana perheen pienimmätkin ehkä innostuvat museossa käynnistä ja käyvät hieman isompana vaikkapa oman perheensä kanssa museossa. Monien museoiden yhteydessä on myös esimerkiksi ravintola tai kahvila, jossa voi levähtää, kun on ensin kierrellyt näyttelyissä.