Museokortti avaa ovet

  • tehnyt

Oletko harkinnut Museokortin hankkimista? Se avaa ovet niin moniin museoihin, joihin ei välttämättä muuten tulisi mentyä. On mukavaa käydä erilaisissa museoissa, ja kortin hankkiminen varmasti madaltaisi kynnystä käydä tutustumassa sellaisiinkin museoihin, jotka eivät tunnu niin kiinnostavilta.

Itselle tai lahjaksi

Museokortti on pääsylippu 280 museoon, ja sen voi hankkia itselle tai lahjaksi. Museovierailut ovat usein mukavimpia, kun mukana on perheenjäsen tai ystävä, jonka kanssa voi vaihtaa ajatuksia. Siispä ehkäpä voisikin hankkia Museokortin paitsi itselleen, samalla myös lahjaksi vaikkapa puolisolleen. Kortin hinta on 69 euroa, ja sen uusiminen maksaa 64 euroa kunhan uusimisen tekee ennen kuin kortti ehtii mennä vanhaksi.

Jos kortin hankkii lahjaksi, ei muuten haittaa vaikka lahjan saajalla olisikin jo Museokortti. Lahjan voi ottaa nimittäin käyttöön myös siten, että se siirtää jo voimassaolevan kortin viimeistä voimassaolopäivää eteenpäin. Useampia käyttöön otettuja Museokortteja ei kuitenkaan voi yhdistää yhdeksi kortiksi.

Käyttöön heti tai tarvittaessa

Museokortin voi hankkia jo valmiiksi, ja aktivoida sen sitten käyttöön kun on aika käydä museossa. Tuosta hetkestä se on sitten voimassa vuoden eteenpäin. Toisaalta kortin voi myös ostaa heti käyttöön. Hankkimalla kortin sivuilta, saa heti asiakasnumeron joka avaa ovet kunnes varsinainen keltainen Museokortti saapuu.

Kohde kerran päivässä

Museokorttia voi käyttää ihan niin usein kuin haluaa. Samaan kohteeseen voi kortilla kulkea kerran päivässä, muita rajoituksia ei ole. Museot päättävät itse haluavatko ne olla mukana Museokortti – järjestelmässä, joten nyt 300 museon määrä kasvaa jatkuvasti. Myös asiakkaat voivat antaa museoille toiveita liittyä mukaan järjestelmään. Museokortti avaa ovia myös näyttelyihin ja muihin tapahtumiin, joten se kannattaa pitää aina mukana esimerkiksi lomareissuilla.

Vuosittain jos tulee käytyä useamman kerran eri museoissa ja näyttelyissä, on Museokortti kyllä oiva ja helppo pääsylippu näihin kohteisiin. Hintakaan ei päätä huimaa, ja varmasti kortin hankittua sitä tulisi myös käytettyä.