Linnamuseot Suomessa – Hämeen linna, Olavinlinna ja Louhisaari

  • tehnyt

Vaikuttava Hämeen linna

Suomessa on upeita kivilinnoja, ja ne ovat museoina avoinna kaikille. Oletko koskaan käynyt Hämeen linnassa, se on nimittäin kyllä ajatuksia herättävä paikka. Hämeenlinnassa sijaitseva linna on rakennettu yli 700 vuotta sitten, ja se on kokenut vuosisatojen saatossa monenlaisia muutoksia. Hämeen linnassa on nähty niin loiston, kuin rappionkin hetkiä.

1900- ja 2000 -luvulla linnaa on palautettu entiseen asuunsa, ja siellä voikin hienosti aistia keskiajan tunnelmaa. Näkyviin on kuitenkin jätetty kerrostumia kaikilta sen eri vuosisadoilta, sekä myös linnan vankila-ajoista on jätetty näkyviin selliosasto, joka on kaikessa karuudessaan mieleenpainuva.

Upea Olavinlinna

Vuonna 1475 perustettu Olavinlinna on yksi Suomen suosituimmista ja vierailluimmista nähtävyyksistä. Sen monipuolinen käyttö erilaisten kulttuuritapahtumien keskuksena – ja toisaalta historiallinen merkittävyys – antavat sille omanlaisen leiman varsin mielenkiintoisena matkailukohteena. Linnassa on tapahtumatoiminnan ohella näyttelyitä linnan historiasta.

Barokkilinna Louhisaari

Louhisaaren kartano – tai kartanolinna – on upea ja hyvin säilynyt kartanomiljöö, ja se on ollut avoinna yleisölle jo 1960 -luvulta lähtien. Louhisaaren kartanon rakennukset ovat 1600 -luvulta, ja omistajina on vuosisatojen aikana ollut kuuluisia sukuja kuten Flemingit ja Mannerheimit.

Linna on ainutlaatuisuudessaan hyvin mielenkiintoinen paikka, ja osa kerroksista on restauroitu alkuperäiseen 1600 -luvun asuun. Tässä jännittävässä linnassa järjestetään vierailijoille myös kummituskierroksia syksyn hämärtyvissä illoissa.